Grått grått grått

Jag deppar ihop snart. Jag är helt övertygad om att jag är född i fel land. Jag tror jag skulle varit född i Frankrike eller Spanien. Kanske Mexico....
Det är inte ens idé att lägga in ett foto......det är bara grått ute. Jag har roat mej med dvd; Frida, Mr Beans semesterfilm, Min japanska vän, The good shepherd m.m
Jag tränar inför vårens tävling på Korpen nu. Har väl inga världsmästarrekord men det börjar släppa nu. Har lagt in mycket boxträning. Även dottern är med då.
Simon kan inte träna just nu för han är arbetslös. Han skriver cv:n. Han sover också länge...riktigt länge. 14, 15 tiden så där så jag frågade om han cevet gått. Det var inte uppskattat.....
David åker till fjällen och åker slalom på sportlovet...han har aldrig åkt förrut men de skulle hjälpa honom. Han har en grandios packningslista men det tar jag nästa vecka.
En ljuspunkt är att jag har blivit faster igen. Det kommer snart en till. Två bröder som är yngre än mej och har familjebildning på schemat. Snart tror jag Oskar blir pappa också om han växer till sig lite och inte Wowar hela nätterna.....

Hemma igen

Tja kameran hittade jag när jag kom hem.....den låg på sängen. Det var synd för jag har varit på min första mc mässa. Vi kom till Stockholm i fredags och det barnet som skulle fixa att vi kom in i tvättstugedörren hade inte låst upp utan Johnnys bror fick lämna roligt partaj i taxi, lämna alla vackra damer, dansbandet och komma hem istället. Vi värmde bastun och hade jättetrevligt.
Lördag blev mässa.....och när vi kom till Harleys monter så stod ju inte bara Zlatans hoj där utan två Lidköpingsbor också. Vi kollade runt lite och kom fram till att det var 42 gr varmt därinne och åkte hem till brorsan efter att ha inköpt den nya Big Twin...ett par sidor om Johnnys motorcykel. Ett bra reportage och fina bilder.
Lördag kväll...ett stillsamt 30 årskalas. Vi åkte hem vid 23 och spela poker istället.
Söndag - sov länge och packade ihop oss för hemfärd. Jag insåg idag att mitt mörkerseende är inte vad det varit när jag körde hem. Jag får nog börja jobba på glasögon - jag har ju i och för sig haft glasögon sen jag var 18 men de har i stort sett alltid legat i sitt fodral. Jag bytte ut 80 - tals -uggle varianten i slutet på 90-talet så det kanske är dax för nya nu........

Poliskontroll

Jag blev stoppad i poliskontroll härom dagen. Jag var på väg till chefen och svängde ner vid systembolaget. Jag fick ingen ordning på vad jag såg. Poliser på parkeringen och en stor polisbuss. Rätt som det var hade jag en polis mitt framför bilen som vinkade in mej. Jag ner vevade rutan och hans första fråga var "Har du körkort?" Brukar de inte be att få se körkortet?
Jag visade körkortet och han tittar....på mej.....min pimpade Opel Corsa med klistermärken som visar att jag är medlem i Harley Davidson club.....tittat på mej och frågar till slut: "Hur går det här ihop....B körkort och Harley märke på bilen? Sen frågar han mej: " Är du så´n där hang around eller? Jag blev mållös. Det skulle blåsas också och jag kunde inte utan fick göra om. Hade ingen luft alls. Till slut fick jag förklarat att jag har egen Harley och håller på med körkortet. 
Allt gick bra men en del poliser är annorlunda.

Jobbarhelg

Hela helgen har gått åt till jobb både kommun och Korpen. Har mest frusit och varit trött. Har börjat studera universitetskataloger för att få en förändring men jag vet inte vad jag vill bli.
Jag stekte lite korv till barnen och provade på att se hur det kändes att säga: "Nummer 27.........två korv med bröd........nr 27................två korv med bröd" Det var rätt Ok. Ja, jag är trött på jobbet. Att jobba med människor det suger liksom musten ur en ibland. Det är ett jobb som sällan ger tillbaka lika mycket som du gett. ( Ja, jag visste innan) Det kostar på. Det blir inte balans mellan minus och plus. Jag säger inte att alla jobb med människor är så men jag jobbar med funktionshindrade vilket ibland komplicerar det hela. Problematiken blir en annan. Jag är verktyget. Detta har varit mitt jobb sen jag var 18 = 26 år. Jag kanske inte kommer längre.....känns som jag inte har mer att ge.

Nu till något roligare. I helgen åker vi till Stockholm för att fira Johnnys syster som fyller 30.  Jag tror att jag har hunnit få mina nya kängor som jag köpte på Tradera för en spottstyver. Dr Martens kängor......det ni! 700 kr bara. Tradera blir nog mitt fall. Det finns mycket smått & gott där.

Inre valkar

Jag har jobbat med insidan ett par dar & inte skrivit. Har också börjat träna styrka nu efter att ha kört in som 2:a på Sverigepasset. Så man kan väl säga att jag har träningsvärk.

Sitter en hel del på Tradera & budar. Har fått tag i lite go saker. Snyggt halsband & svarta kängor som jag bevakar. Auktionen går ut snart. Allt är nytt så det är lite kul att handla billigt.

Ont, det gör ont.....

Vaknade med rejäl smärta i ryggen. Har försökt hålla mej i rörelse för det blir så stelt om jag sitter still.

En rättelse; melodin ska givetvis vara Jag fångade en räv idag.......jag slog inte i huvudet igår vilket man kan tro.

Isdans eller inte......

Idag har nästan hela släkten åkt skridskor på mormor & Kjells damm. Jag vann tävlingen snyggaste vurpan. Mitt i dammen finns en kanonblå fågelholk på lika blå pinne. Jag skulle bara runda den och tar tag i pinnen och kör med en fot in i barr, löv. Det blev tvärnit. Jag hör min syster vråla: "Ta tag i holken" Vilket jag gör men holk och en bit av pinnen var röten så jag får holken i famnen och landar på isen liggandes på rygg med hårt tag om holken. Mammas kolibri är nu bostadslös. ( jo, de finns i Västergötalands län). Vänster smalben far in pinnen och det blir en rejäl Kalle Anka bula på benet. Det finns en sång man kan sjunga om man vill. Melodi; Räven raskar över isen.

Jag fångade en holk idag men holken gled ur näven men jag är lika glad för det men gladast är nog holken.........


 Syster på glid.....holken ligger längst bort....

 Bengt & Johnny. Johnny köpte nya skridskor idag. Visst är de fina....

Maja & syster nettan.

 David in action.

 Efter skridskoåkningen grillade vi korv som vi år i växthuset & sen var det finsk sauna & vi avrundade med potatis &purjolökssoppa och kaffe.

Pappers strimlare eftersökes.......

 Allt detta har jag bärt upp på vinden & två smällfeta pärmar med papper i. Borta!

Back to normal

Ja nu är skolorna igång igen och man kan få lite ordning i livet. Har jobbat på Korpen idag och det var så länge sen att jag nästan glömt hur kassa apparaterna funka. Allmänt disträ när jag åkte dit också. Jag tog med mej soporna ut när jag åkte till Korpen och de hade jag med mej till Korpen också. Jaja...... Vi var och handla idag och när vi gick till bilen så vek jag av från sambon och han undrade ju va´ klart vart jag skulle...till bilen såklart sa jag. Han sa till mej att den stod inte åt det hållet jag gick iallfall.
Jag har missat att ta bromsmedicinen idag tror jag....

Lite blandat

Är hemma och städar. Inte kul.....solen skiner och det händer något konstigt med fönstren då. Jag har testat ett teoriprov idag. Det är på 90 frågor och jag fick 72 poäng. Jag är nöjd för då har det inte försvunnit så mycket. Jag måste göra om teoriprovet för det går ut i mars och uppkörningarna börjar i maj.  Så det är bara att bita ihop.
Med de ekonomiska pappren har jag inte kommit så långt.....de ligger utspridda i köket. Jag begriper inte varför man måste spara så länge. Pärmarna är smällfeta av pappren från andra år och ett års papper ligger överallt i köket. Jag tror jag slänger alltihop.

Ekonomiska papper

Idag har jag tagit itu med mitt råttebo. Allt är sorterat i bokstavsordning och i em tar jag tag i pärmarna de skall in i. Nu blir det bättre karma tror jag. Jag sket i den punkten på en lista jag hade för länge sen. Det är så tråkigt att hålla på med papren.

Plånboken

Idag började det med att när jag skulle köra sambon till operation så gick det inte att stänga dörren på passagerarsidan för den hade frusit. Så han fick sitta och hålla i dörren hela vägen till lasarettet och sen fick jag bälta dörren hem.
Jag har varit på Dialect med min mobil idag och det var bara att skicka iväg den.
Sen var jag på systemet och det hade tagit hand om min plånbok som jag glömde där i lördags. Jag får nog köpa fika till dem.
Resten av dagen har gått på räls.
Förresten det blev ingen operation på sambon. Han ringde och ville bli hämtad. Ledbanden var av i ena knät så det blir en annan typ av operation inom tre mån.

Ve och fasa

Jaaa, en riktigt dålig helg må jag säga. Jag tyckte jag var på spåret och så försnillar jag min nyinköpta plånbok med typ 15 kort i plus körkort och 11.50 kr. Startar på lördag med pass och sen köpte jag färg till de grå slingorna och så sprang jag i några affärer till och avsluta med systemet där jag dessutom fick visa leg.....(troligvis för att bankkortet inte funka men jag är inte säker). Sen drog jag iväg till jobbet och någonstans där på eftermiddagen gick det upp för mig att jag har ingen plånbok men det gjorde inget för jag körde firmabilen ändå och tänkte att den ligger ju i någon av alla påsar som jag shoppade innan. 17.30 är det helt klart; jag har ingen plånbok=polisstation, riva runt i bilen , kolla alla påsar, hem och flytta alla pengar och kolla så ingen handlat. Det slutade med att jag spärrade alltihop.

Söndag= Jobbmobilen startade inte, förardörren går ej att öppna till min bil, fel pinkod på mobilen och puk koden har man ju i huvudet. Jag avslutade med en dubbel Richtmeister; firmabilen startar inte. Igår när jag hade den stod det att styrsystemet till motorn ej fungera. Det känns som allt jag tar i blir fel, går sönder , krackelerar.

My name is Maria. Dags för en karmalista.

MQ rea

Jag var där strax efter 8 och fynda lite. Det tog mej tio minuter att få bilen i körbart skick. Jag hade inte använt bilen på tre dagar och hade en vägg av pansaris att komma igenom. Nästan 10 minus ute och faktiskt var det inte bara jag som var på rean. Till varje provhytt stod det 10 kvinns med en stor hög med kläder på armen att prova. Jag provar inget. Jag hittade två tröjor och ett par svarta jeans. Provade hemma och det gick bra denna gången med. Sonens kommentar om byxorna: "Åh utan hängröv". Jag försökte förklara att de byxorna jag har nu är för stora och att det var därför jag köpte nya.

Augusta

 Jag har jagat Augusta idag för att få en bild på henne. Tills slut kom hon fram lite under bordet. Det är nästan ett år sedan hon kom till mamma och Kjell och då var hon så mager så det var bara skinn och ben. Hon var strykrädd och var mest i pannrummet. Nu är hon som en riktig hund iallafall.

Idag har vi bastat finsk sauna och fikat hos mamma och Kjell. -9 när vi åkte därifrån med det kändes inte för det var gott om värme kvar inombords. Jag har tittat i det fantastiska fotoalbumet som Carro har gjort och kom på att nr 8 på min lista är att skaffa de coola glasögonen min bror har köpt i Marsielle.

2009

 Har varit ute på en långpromenad utmed sjön. Ganska skönt att bara gå och planera lite för året som ligger framför.
 Jag såg en variant på var man kan ha granen.....

 De hade börjat städa på torget efter nattens fest.

Efter att ha varit ute och gått i 1½ timma kom jag fram till följande:

1. 7/1 ska jag gå till körskolan och boka ny tid för teoriprov.
2. Alltid kolla nyinköpta skor att de är OK.
3. Jag ska jobba med valkarna jag har på insidan.
4. Klippa håret.
5. Spara mera pengar för att kunna resa mer.
6. Börja studera på heltid.
7. Se till att nr 6 på listan blir gjord.

Nyårsnatten

  Klockan är tolv och skumpan är snart öppnad. Sambon måste ringa..... Ett kanonfyrverkeri, de hade till och med fått till hjärtan. Gott Nytt År!

RSS 2.0