Livet går vidare...

Mc Gunnar har plockat in konerna på övningsbanan fast än jag frågade om han kunde lämna dem över vintern så jag kan träna....

Har börjat träna inför en tävling nu....dips, chins, bicepscurl & bänkpress. Tja...det går sådär. Tävlingen är i nov och jag kanske kan få några fler reps tills dess.


Körkort.....näe inte idag.

Det blev inget körkort idag. Jag har kört mc idag mellan 9.30 till 14.30. Jag har gjort mitt bästa men det räckte inte. Körskoleläraren avbröt mitt prov efter att jag bromsat i 70. Han tyckte jag hade låg färdighetsgrad och sådana kan man inte släppa ut i trafiken. Jag fattade inget. Jag hade klarat alla banor och kört kontrollerat. Inga fötter i backen. Snopet. Det känns inte som det låg i mina händer. Självklart kan man/jag träna mer. Men det är bittert idag. (Jag är inte som Tony Rickardsson...jag är bitter).

Tack alla ni som lånat ut grejor till mej!


Förberedelser

Jag har stylat ner min HD idag.........jag har satt på husvagnsbackspeglarna igen......tänkte att uppkörningsläraren skulle bli mer vänligt sinnad då.
Problemet med lampan är löst......alla trådarna fram till lampan hade bränt ihop.......det lukta faktiskt bränt för två dar sen när jag var ute och körde.......
o.8 i bakdäcket...skit i ventilen så luft läckt ut...men nu är allt fixat. Tack Mek 1!
Vart å övat idag en sväng igen. Men nu var jag trött idag.......4 koner bröta iväg. Jag har ont i hö tumme och vänster hand. det tar på frökenhänderna att hålla på med det här finliret.
Idag ska jag sova tidigt för imorgon är det spin/core och mer mc.....

Nervös, nervös & nervös

Nu är det mycket....kurs på jobbet, bokat tid med Mc- Gunnar. Körde i morse i total dimma. I den okristliga tiden 8.30. Tur att man vant sig vid mc livets alla mödor regn, kyla, kramp, stelhet osv ( Englan, Skottland, Tyskland och inte minst Holland). Det gick bra idag men han dömde ut mina kängor...."Du kommer inte ens få köra upp i dem" sade han. Ryggplatta måste jag också ha....Tack Lillian. Din man sa att det gick bra......

Jag har varit varje dag på banan och trälat med koner, inbromsningar m.m Tyvärr har jag fått problem med framlampan.....grosse problem......den lyser inte alls men helljusindikatorn lyser....så nu är den på verkstad.....jag ska köra upp på min cykel så allt måste funka. Det är visst stor säkerhetskontroll också...det gör man ju varje gång man kör eller?? Kolla svingarm o så....det är väl dansarmen eller? Kullager mm.....jättelätt...har inget centralstöd. Jag hinner bli tokig innan måndag.  

Uppkörning

 Ja då har man vart på banan igen & lilla krypkörningsbanan satt med en gång. Manöverbanan går också bra. Har tränat hårt idag för på måndag är det uppkörning!! Jag har äntligen fått en återbudstid & är skitnervös. Troligtvis så får jag diareé & får äta Imodium på måndag. Jag är osäker på om jag kommer klara provet. Jag kan inte höger & vänster.......kan inte köra moped.....har övat flitigt men mest kört i diket........senast när jag var 35......... 

Bye bye toilet....

 Idag startar de med renoveringen.....man blir kissnödig bara av att veta att vi inte kan använda någonting.......

Sista turen??

 Här kom Claes, Sture & Goodbrand när vi fika vid Utsikten på kullen i söndags.

Lördag kväll

 Här är jag själv....bara glad för att det är så roligt att träffa alla.....jag har 5 syskon....jag är äldst. Vi är många nu med alla barn och respektive. Ingen aing vad hon gör systera mi...... Min lille bror Oskar & Kjell, hans pappa.  Anna & Carro eller som Johnny tycker det är.....Carro & Mimmi......

I väntan på fest.....

Jag börjar med 2 filmförslag: "Det bor en fransk kvinna i min lägenhet". Det tog mej visserligen 3 kvällar att se klart pga sömnsjukan.
Den andra filmen: "3:10 to Yuma" Väldigt bra i början & i slutet där emellan.....sömnsjuka. 

Sitter nu bara & väntar på att åka på partaj. Jag har gjort 2 kryddpajer (order av syster) recept finns någonstans på bloggen. Gjort en stor sallad som jag vevat runt med bägge händerna i. Jag skulle vilja ha ett eget matlagningsprogram....det är bättre än att jag är filmkritiker.

Kört spin/core idag på Korpen. Det kom inte så många idag.....9.30 är väl lite för tidigt. Hade ett roligt pass igår med folk i min ålder så jag hade 70- talshits. Roligt att se när de sjöng med och fick flashbacks.


Funderar fortfarande på hur vi skall lösa duschningen fram över när badrummet renoveras. Jag tror i och för sig att jag får plats i diskbaljan..........Tonårsprotesterna har börjat.......Kommentar från en av dem: "Du vet att jag duschar varje dag va´" Jag upplevde detta som ett hot.


Begravning

Jag har vart på begravning idag och det var tungt. En liten son på 10 har mist sin pappa och det gjorde så ont när han grät i kyrkan. Pappan hade hjärntumör. Han hade fått 6 mån till att leva. Han levde 6 och ½ till. Ha det så gott Leffe!!

Nytt badrum....

Jag har i ett halvår klagat på att mattan på toa sviktar. Det är vatten under. Inget har kommit hit och kollat under tiden. Vilken chock jag fick när det låg ett brev från bostadsbolaget på hallmattan. De kommer på tisdag och river hela badrummet. Inget dusch...ingen toa.....i flera veckor......allt ska bort

Kurs & start-upper...

Det är konstigt..på hösten skall det alltid nystartas, briefas, vara 17 kurser som man måste gå på & ett antal start upper. Detta yttrar sig i att almanackan är fullklottrad & varför ska alla kurser starta 8?
Har blivit inringd en hel del på Korpen pga sjukdom bland instruktörerna. Det har blivit 2 pass om dagen en hel del nu. Det är dax att sätta ner foten lite nu och bromsa......
Ser fram emot ledig helg då vi ska fira 4 st som fyllt eller fyller snart i september. Blir nog go paj & kräftor & lite yrseldryck.
Ida ligger hemma med kråka i näsan....de andra 2 går flitigt till skolan ännu. Längtar till sommaren igen. Detta är taget....om man går ut till höger om Hällekis, liksom svänger till Mariestad och en bit till. Vänern är allt fin.

Kinnekulle med trana

 Härlig vy från Kinnekulle Jo då det är grannt värre på hösten men det som kommer sen kan kvitta...typ 1 okt - 1 april Denna bild är från 2:a besöket på kullen....det kan bli så ibland när man jobbar...
 Det här är Per "skogstrollet"
 Är man med i Budoklubben så nog katten kan man ju "tranan" oxå......

Vibrera mera

Idag har jag bara tagit hand om mej ( och några till) Jag har solat i låda, massagefåtölj och vibrationsplatta. Det sägs att Madonna har fixat sin kropp genom vibrationsplattan......Den togs egentligen fram till astronauterna som hjälp till deras tyngdlösa muskler efter trippen till månen eller någon annan luftfärd. Jag tycker den är bra. Testa och sjung samtidigt.....vilket darr på rösten...inte ett öga torrt.

Inväntar nu bara nästa arbetspass....ska jobba helg. Jag tror det blir en bra helg med lite olika aktiviteter.

Chockerande!!

Idag hände något helt otroligt! Jag skulle på möte på bibblan och travar trottoaren fram.....då kommer en skåpbil, märkt med Svenska lantmännen. Rutan vevades ner och ett manshuvud sticker ut och vrålar "Tjena puddingen!" Jag tittar mej runt och inser att jag är själv på trottoaren och inser ungefär samtidigt att det var nog till mej......eller?
Jag tror det är minst 15 år sen jag fick en så´n kommentar. Jag tror tom att jag rodna....kände mej lite kränkt.....menar du mej? Har ingen aning om vem det var.
Till saken hör också min enormt dåliga självbild/kroppsuppfattning. Frågar du mej hur jag ser ut så skulle jag beskriva mej i 140 kilos klassen. Detta beror på ätstörning jag hade när jag var 15. Jag åt nog inte riktigt förrän jag vänta mitt första barn...alltså vid 24. Det finns fortfarande en liten del av hjärnan som inte är avaktiverad än vad det gäller mat och mej. För det mesta kan jag prata mej själv tillrätta.....

Nisse  som jag lyssnade på igår....hade mycket klokskaper att säga:

Rök inte inomhus

Gräla inte hemma - smutsa inte ner hemmet med bråk

Prata inte sjukdomar så barnen hör

Ta hand om barnen - se dem inte som ett arbete

Ät inte socker

Gå 40 min om dagen - det håller balans på psyket

Rensa bort surkartarna (visserligen dör de 7½ år före oss andra)


Meningen med livet är att vara lycklig. Det säger Dalai Lama      (Jag håller med) 


Kan någon rädda denna schimpans?

 Det här kortet fick jag egentligen inte ta för schimpansägaren....men så här får det inte vara! En drogad schimpans i kläder som dricker cola och som ska ställa upp på fotografering tillsammans med barn. Detta djur kom till hotellet där vi bodde i Turkiet.

Lite bilder...från helgen

Johnnys syster Helena & sonen  som döptes till Valdemar, Harry, Gunnar. Hos henne glömde vi våra jackor.  Våran eminenta sångfågel med rekvisita.   Hon skötte de rumrena sångerna i helgen Johnny som sjöng.....tja..om en tjej som hette Lolita....

Föreläsning

 Hindens rev......hit ut släpade jag med 17 personer (arb.kamrater). De fick gå tipspromenad & sen hade jag diverse svåra repövningar.

Idag har jag varit på föreläsning....Nisse Simonsson..." varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?" Intressant. Humoristisk karl med mycket bra kommenter & tänkvärdheter. Han sa " 8 tim arbete (hårt arbete) 8 tim fri tid & 8 tim sömn. Det sket sig direkt...jag sover 6 - 7 tim. Sluta ät socker sa han också plus att vi jobbar 8 % under hela vår livslängd som är ca 30 000 dagar. Hua....nu blev jag stressad. Hälften av de dagarna har jag redan levt upp. Han pratade mycket om pessimister & optimister. Jag har sållat i bekantskapskretsen & tagit bort energitjuvarna, surkartarna.

Träning, träning & åter träning

Är bokad på massa corepass & det känns. Fyller på med bra mat för att räcka hela dagen. Lite jobb i em & sen antar jag att jag stupar i säng.
Kan fortforande inte lägga in kort pga tekniska problem.
Idag har vi firat Davis som fyller tolv. Han fick en mobil....ja han har fått vänta. Man får cancer i hela huvudet av mobiler & det barnet är tämligen oförstört så jag tycker det är synd att det fina lilla huvudet ska utsättas för onödig strålning.

Helgen....

Jaa denna helgen förflöt snabbt....
Tyvärr krånglar uppladdningen av bilder för mej så jag kan inte lägga ut kort just nu.....kanske lika bra.
Helgen började med ett spinningpass på fredagen som gick riktigt bra fortsatte med spinning/core lördag morgon. Snabbdusch & iväg till Eskilstuna för barndop. Där glömde vi två jackor......
Sen till Örebro för kräftskiva i en sommarstuga.....kommer inte hitta dit igen. Kräftskivan var à la reklamen som Telia har: " Vad gör dina föräldrar när du borta?"
Sambons telefon fick sej ett ölbad & dog så sakta.....den har vi fått igång idag. Legat på tork, dammsugartorkad & i bilen fick den ligga från Örebro & hem på ett utblås.
Jättegoda kräftor & trevligt sällskap. Annika spexa med sång & rekvisita, andra följde på med mindre rumsrena sånger. 

Träningsvärk

Jaa, jag har haft sådan träningsvärk. Jag tror inte jag har haft så illa någon gång. Var på Core utbildning i söndags. Jag tror eller vet att vi måste gjort 2000 situps mellan 8.30 - 18. Magen och ryggen ...det är bra träning det men jag förstår att taggtråd till frukost är vad som krävs på dessa pass.

Idag har jag simmat 1000 m för att mjuka upp mej.....vart och bowlat med sambon som jag snabbt diskvalificerade för han var helt klart dopad. Börjar första serien med 188.....vill man spela mer då eller? Jag kom upp i 134 en av serierna iallfall.

Har vart ute på Hindens rev också med arb. kamrater. Tipspromenad och replekar terrorisera jag dem med.

Krassa verkligheten.....

Jag saknar Turkiet. Jag vill på semester igen.....Det är kallt här hemma & jag vill bada igen. David tyckte att jag kunde skippa alla räkningar & vi kunde dra på ny resa. Det är så enkelt när man är tolv....

Börjat jobba igen & inser att jag vill byta jobb...efter 1 år & 8 mån på ett ställe.....

Har pratat med min körskolelärare..det finns inga uppkörningstider... förutom i Göteborg, Uddevalla, Kinna & Borås.....puh.....Skövde fanns oxå...jag får fundera lite...eller så får jag fixa mc kort nästa år.


RSS 2.0