Regnig dag

Just nu planerar vi en Lisebergsresa i helgen. Ska bara lösa problemet att vi jobbar men det är nästan löst. Annars inte mycket som händer. Håller på att göra ett spinningpass tills ikväll....

Upptäckte i morse att den rökta siken jag slängde igår har stått och gottat till sig i soppåsen och läckt ut på golvet. Inga problem bara fram med moppen.........slutade med att det luktar sik i hela lägenheten och jag har fått torka om golven två ggr.

Simon & Göteborg


Min äldsta son åker till Göteborg med jämna mellanrum...kommer alltid hem med sönderrivna kläder och blåmärken och absolut inget minne- Konversation idag när han kom hem.
Jag- Var ni ute på någon krog eller vart var du?
Simon- Göteborg
Jag OK men hur fick du det blåbärsfärgade blåmärket?
Simon- Jag vet inte.....jag såg det när jag vakna...trodde det var nå´n skit jag fått på mej.
Jag OK men vad gjorde du?
Simon Jaaag vet inte.
Jag OK vad skönt att du festar borta.

Sommarfest

Välkomssalut sköts ett par stycken för Johanna som fyllt år.. ....Högst ansvarig för sorkutdrivningen var Oskar.

I sorkarnas hål preparerade man med socker & salpeter....och tände på.

Å ja....sicken jäkla smäll. Rök gjorde det okså.

Lina & Maja i mammas förmak till växthuset.

Tävlingarna är igång....hur mycket  cm vätska finns i den igentejpade Absolutflaskan. Knepen var många för att luska ut det. Sömmerskemåttet var gångbart, byggmått, hur långt tid det tog tills man hörde skvalpet när man vände på flaskan, skaka flaskan fort, lyssna på skvalpet vid örat som man gör med snäckor. Vi tävlade även i en bult tävling....gissa mm mått på bultar, pilkastning och musiktävling.

Sista gästen som kom var en groda...Några hugade småtöser pussade grodan.

Min man gick till final för vårat lag i pilkastning.

Regn är mysigt

Jaaa, nu öser det ner men det gör inget. Det regnar tusenlappar nu som bönderna säger. Hittade mitt drömtorp idag i Rackeby på egen ö. Kollade in det och insåg att ett bud redan låg på 1.8 miljoner så jag har släppt det. Synd. Det var väldans fint men man betalade för läget.

Vi har varit på Pråmen och ätit med Dennis och Maria. Medans jag jobbade så gjorde de Spiken (även i golf) och Läckö.

Gräfsnäs slottsruin

Idag bar turen iväg till Gräfsnäs. Insett att jag tittar på mycket slott men det är fint det. 13 hojjar och 15 personer.

Start vid torget. Johnny körde först i laglig fart.

Claes nyslungad eller nystucken av en geting men på två ställen.

Vid Gräfsnäs

Jag vet inte varför jag tog kort på detta....

Å så ruinen så klart

Lite rast och vila innan hemfärd

Bron över till parkeringen där hojjarna stod. De sista tre milen hem ösregnade. Vi fick byta alla kläder när vi kom hem.
Nu kom Dennis och Maria som också kört i ösregn fast från Marstrand. Johnny möter upp dem i garaget med galgar till deras våta skinnställ.

Läckö slott


Idag har jag varit på Läckö slott och Spiken. Tog ur lite andra vinklar idag......kort alltså.

Det här är gräddhyllan i Läckö slottskyrka. Här satt de......Magnus och de andra.

På slottsbacken. Kändes lite kärvt på något sätt.

En av våra vackraste tistlar strax bredvid Slottsträdgården.

Nya bantningen?

Vi var och handla idag och vi köpte hem Libanesiskt bröd (från Partille). Jag tycker ju om att läsa innehållsförteckningar.......

På andra raden står det: Bakförlust 10% WOW! Det är ganska mycket faktiskt.

Fredag

Gul o röd o vit o svart gör det samma har han sagt. Jesus älskar alla barnen. Tja det är färgerna på oss här hemma. Vi solar olika här hemma eller inte alls. Plus att vi har väldigt olika hudtyper.

Idag har jag varit på Brakelund & kollat in gravar & domarringar. Checkat av några av våra slott här omkring & svettats ymnigt.

Blodgivningen gick bra....145 i blodvärde...som en hel karl..........bara två gånger kvar till 50.

Människoätande insekter

Har ni träffat på dem än? De små kräken som sliter loss köttstycken av en. Ser ut som små oskyldiga flugor men de är lite gröna på huvudet och vingarna är lite mönstrade.
Igår blev jag av med lite kött från underarmen och idag mellan pek och långfinger. Ont gör det också.

Idag har jag haft spinning och core. Det var varmt men skönt. Imorgon blir det blodgivning. Nr 48 i ordningen. Jag strävar efter att lyckas lämna 50 gånger. Det är få kvinnor som lyckas med det. Lyckas jag......blir det guld i blodgivning.

Härligt väder

Varit & badat efter jobbet. Nu var det skönt.....över 22 grader

En varm dag

Nu är det gott & varmt! Johnny är hos Ola och fixar aphäng till Olas hoj. Det är rätt gapigt. Vad det gäller grannen så kastar jag arga getögat på honom. De hade även gjort sönder Johnny´s cykel. Brutit av ekrar m.m

Jag har kommit in på lite utbildning och ska läsa neuropsykiatri i höst. Ska bli spännande. Mycket händer i höst. Jag skall även utbilda mig till vattengympa instruktör.


Så trött......

Grannen ovanför har haft hallaballo igår kväll, natt och morgon. De hade förflyttat sig ut på gräset när jag gick till jobbet i morse 07.15

Den ena killen frågade om jag hade sett ett par bilnycklar till deras bil........då startade något längst ner i tårna och jobbade sig upp i huvudet på mej. Jag blev fullkomligt vansinnig och vrålade åt killen att tror du att jag bryr mej om dina bilnycklar när ni hållt mej vaken hela natten!!

Han bad om ursäkt och undrade en gång till om nycklarna.......då var raseriutbrottet ett faktum.

Idag har vi inte sett till dem. 7 grabbar på 30 kvadrat......partyparty...

Lite pyssel

Idag har vi tagit hand om våra smutsiga golv & bilar. Slipat utemöblerna på balkongen. Vi hann sola & bada ett par tre timmar innan regnet kom.

Nu börjar äntligen Gladiolusen blomma på balkongen.

Jobbdag på båtklubben


Idag har vi jobbat på klubbstugan i Hällekis båthamn. Jäklar vad virke vi körde & bar eller bärde....sen for vi iväg & bada & plocka flisor i händerna. Lunch med pappa på hemmet sen kom mamma & Kjell Rödskägg. De skulle ut med båten.

Onsdagskörning

Igår åkte vi till Falköpings moped & mc museéum. Och jag glömde kameran...... men finfina vägar dit & ett fullproppat museéum med moppar. Johnny var hungrig så vi åkte hem tidigare......

Idag har jag fått bekänna färg..........har inte tränat på¨2½ vecka och körde spinning/core idag plus gräs allergi/hösnuvan som jag fått. Man blir trött av medicinen.

Lite kust


Alltid lika fint i Smögen. Räktallriken tog jag i Grebbestad.....

Utsikt från restaurangen i Kungshamn. Jag åt tle lätter.....

Från Strömstad kan man åka till Alaska eller?!

Igår tävla jag med Lotta på Liseberg om en campingstuga värd 300 000. Jag planerade hela natten var jag skulle ställa den för jag kände att jag hade vinst på gång. Jag tänkte; jag får ringa Johnny så han kan köpa en tomt. idag fick jag ett sms.......jag vann 25 kr men jag kände rätt iallafall.

Det kan väl inte vara annat än kallt när det är havet!!

Bad

Vi bada igår i 24 grader varmt vatten i Vänern och tänkte göra det samma i dag men ack vad vi bedrog oss. Idag var det 16 grader och benen frös till is. Vilken värme det har varit idag. Härligt!Imorgon bär det av till kusten.

Grillfest

Igår var vi hos Kajsa & Henrik och grilla många godsaker. Jag sa till Johnnny; "Du får bara ta med en öl"


Jag får nog vara tydligare.....

Johnny i grillen.

Maria med sitt ekologiska vin. Vi våga inte köpa annat för hon är miljöombud på jobbet. Jag hade med Fairtrade vin.

Värdinnan Kajsa

Här var det hopp & fart. Henrik studsar allt vad han kan och de små har fått omkull Johnny.  

Gotland runt

På tisdag bar det iväg till Gotland.

Vi åkte från Visby till Hoburgsgubben och jag är fruktansvärt besviken. Klottret har nått hit också!

Jag tog INTE med några stenar hem. Jag tror terapin har hjälpt.

Vi låg över på Burgsvik camping. Inte för att det låg här då men....En stuga på Gotland vore inte fel....

Johnny på färjan till Fårö. Vi åkte hela östsidan av Gotland och upp. Det är inte så långt som det låter. Härligt landskap och fina vägar. Vi passerade Hemse, Ljugarn, Slite och i Fårösund tog vi färjan.

Och stålhästarna.

Här på Kutens bensin stannade vi och åt goda crepés. Det tog en stund för det var en del att titta på.

Som det här t ex En Buick Roadmaster från -52. Finns 12 st i hela världen. Ca 7 meter lång.

Eller det här....

Mera att se på...

Inne i baren på Kuten´s.

Nå´n slags charm på nå´t sätt.

På väg ut till Inmar Bergmans hus så såg vi ett annat..

Bildbevis. Jag kör på grusväg som jag inte tycker om alls.
Det här är en trevlig camping i Kappelshamn. Vi slog läger där förra året också. En idrottsplats med två trötta tonåringar som campingvärdar och som har svårt att räkna m.m

Vi åkte till Krysmyntagården också och laddade på med mer goa kryddor.

Vi kom mitt i lammgrillningen. Synd att man inte kan lägga ut en doftslinga också.

Bubblor kan användas till myclet.

Vi for runt lite i Visby efter vi legat och solat och slappat lite.

Sen var det dags att ta sig till färjan. Vi var i Oskarshamn vid 20.00 och påbörjade en lång resa hem.  Mycket vägarbete och ibland fick jag stanna och vänta på att Johnny skulle komma tillbaka. Han läser inga skyltar och svänger in där det är förbjudet att åka. 00.50 var vi Falköping som sista kunder på Mc Donalds. Vi fick the för de tvätta ur kaffeautomaten. Usch vad jag frös. Men hem kom vi. Rullade ner i garaget strax före 02.

Ankarsrum


Vi landade det hos Johnny´s pappa och Lena på måndag em. Tog ett dopp i sjön.

Jag trodde aldrig vi skulle komma dit. Diverse små problem innan vi kom iväg. Johnny hade ingen olja i hojjen så det skulle fixas...under tiden tankar jag. Åker och möter upp J. Tidigare så hade jag sagt till om att jag vill pumpa däcken men J tyckte att de kunde vi göra ut med vägen. Nä, nu tyckte jag så vi åkte för att fixa det. Det var tur för mitt framdäck läckte så en ventil fick bytas och då säger J att han måste tanka för han kört 10 mil. Åk före du sa han så det gjorde jag. Men när jag kom till Falköping så var det ingen rolig semesterresa längre för J dök ju aldrig upp. Jag stannade vid Mc Donalds väl synlig. Fick vänta en kvart innan han kom. Han hade nämligen kört fel.....han var på väg till Skövde istället för Falköping. Sen berättade han att han sett fel på tankmätaren.....han hade kört en mil inte tio.


Vi sov i sjöboden.


Lena har inrett så fint.


Å lilla båten utanför.

StorkalasVi firade Carro, Ida, Carl & Lina. Ett kanon kalas med många goa pajer.

RSS 2.0