Friskvård på kullenEn lång vandring på spridda delar av Kinnekulleleden. Fantastiskt väder. Jag och Johnny åkte mc. Idag körde jag riktigt bra. Har lagt  ner cykeln väsentligt mer i kurvorna. Det här är en skum bild.....kolla i mitten....en dödskalle i profil.

2:a

Tja det fick jag på avgassystemet idag. Alldeles för hög decibel. Han gasa och gasa och ja det stod 120 decibel. Han skrev 107 decibel.....det var väl vänligt. Ombesiktning alltså.

En besiktningsman fråga om cykel var från Afrika........jag fundera lite och  grunna lite om han möjligtvis mena den före detta röda bilen  som de besiktga intill men nej han mena min cykel. Reg skylten...jag har ANC 618.

Utan lön

Tja lönen som man väntade så på sattes aldrig in idag. 25 000 personer har blivit utan lön idag. Inte kul. Var hos tandläkaren idag. Inga hål och inget för tandläkaren att göra; kostnad 750 kr. Jag förstår inte. Johnny var hos tandläkaren idag med. Hade heller inga hål; kostnad 800. 1550 kr för två munnar i gott skick. !!!!!

Imorgon ska mc:n besiktigas och jag hoppas det går bra. Nu har Johnny köpt en Yamaha XS 400 också. Vad han ska med den till.....

Vår

Vårpromenad bland vitsipporna. Lite bowling med några strikar. Ätit en mjukglass och lär väl snart få betala för det......laktosintolerant.....
Nu ska vi ut och övningsköra; jag och Ida. Jag har inte fått sålt min bil än. De har ringt och mejlat ganska många oseriösa köpare. Den sista jag pratade med fick jag skäll utav för att bilen skulle hans dotter ha och hon tjäna minsann inte så mycket pengar så hon kunde inte betala det jag begärde. Tja vad säger man om det?? Ibland kan man få skäll när man minst anar det.
Mina böter skall snart betalas och jag får nog ihop pengarna......i fredags hittade jag en tjuga och några timmar efter det en 50-öring. Det bådar gott.Min födelsedag...

har jag firat idag. Frukost på sängen och en ryggplatta i present. Mamma ringde ocg gratta och sa att det var lika fint väder idag som den dagen jag föddes. Fortsatte vidare till Korpen och körde ett pass.....bjöd passdeltagarna på glass.....vidare till jobbet för matlagning...bjöd på glass. Sen var det dans till Bhonus i tre timmar. Väl hemma efter avslutat jobb så gick vi till Wokhouse. Man kan säga att vi är rätt mätta nu.

Träningsvärk

Igår var jag två timmar på träningsbanorna för mc. Det känns idag! jag har träningsvärk i hmm.....tummen. Nu funkar alla banor. Man kommer snabbt tillbaka. Fler skulla allt åka och rosta av sig. Var nere på Mek1 och beställde ny packning till oljeläckaget i växellådan.

Nu över till något annat....Simon har fått sommarjobb! Nästan hela sommaren. Han skall jobba på gruppbostad för funktionshindrade. Han räknar sin timpeng i öl.......hmm...inte bra.
Ida skall också också jobba. Hon skall åka på konserter och sälja programblad och ta upp beställning på foto. Detta lilla mögel skall gå U2, Madonna och AC/DC bl.a.
David planerar inte att jobba i sommar.

Skepp & hoj

Idag har jag varit & tränat på banan. Det gick en stund & sen klarade jag av det men något har de gjort med höghastighetsbanan. Jag klarade inte av att runda längst ner. De har kortat ner i svängen. Kanske för att man inte ska kunna ta körkort med en Harley......vad vet jag?

Hojen läcker lite olja från växellådan men jag har bokat min mekaniker...
Ida var med & åkte lite idag. Kanske hänger med på långtur i sommar. Johnny´s pappa hade sjösatt idag.....de har inte vi gjort än.

Musik i affärer

På väg till systemet igår hamnade jag bakom en man som vinglade betänkligt. Lite mycket yrseldryck. Han vinglade in på systemet och handla sitt. Jag hamnade bakom honom i kön till kassan. Han diskuterade livligt med kassörskan om varför inte systembolaget hade musik i affären medans man handlar. Hon visste inte riktigt och visste inte vad hon skulle svara. Han tyckte det var dåligt och tog sin kasse och gick.  Jag sa till henne att "vet du inte varför det spelas musik i affärerna?" Hon svarade att hon inte visste. Vi köper mer då, sa jag. Kanske inte så bra på systemet.......


Lite allt möjligtDen här pärlan har jag till försäljning. Jag har jobbat lite på att få den i ordning. Vi har så smått börjat ut att åka hoj. Jag har inte skrivit på ett tag men det har varit lite att göra. I söndags var vi hos Henrik och Kajsa för att grilla och basta. De har inte bastat sen vi var där sist.( vattnet i hinken var grönt). Vi har varit på yoga...båda två! Mr kassaskåp tyckte faktiskt att det var bra.
Vi har varit på öppet hus på Mc konsult och kollat lite på hojar. Johnny hittade en Honda 400. Vad ska han med den då? Jag vet inte.

FöreläsningNu har jag varit och lyssnat på denna kvinnan. Berättade otroligt fängslande om sina olika jobb. Föreläsningen handlade om Post traumatisk stress disorder. Hon jobbade i Balkan när det var krig och kvinnorna systematiskt blev våldtagna.

Finalpass i spinningSå här fin var tröjan på baksidan. Alla fick en så´n om det gått i mål senast idag. Johnny fick ingen. Han står kvar i Västervik.....på uppvägen..... så han har långan bit kvar. Jag gick i mål för mer än tre månader sen. Cyklade in som 2:a. Vi var fyra instruktörer som delade passet idag. Riktigt roligt.

HjälpmedelJag har satt ett hjälpmedel i min bil för att köra lugnare. Jag är en notorisk fortkörare och borde blivit stoppad för länge sen.

Nils dopEmil med Nils och Oskar bredvid.Anna fixar dopvatten tillsammans med Lina.Nils

Glad påsk

Nu börjar jag snart jobba......hela påsk. Storhelg. Välbehövligt för framtida utgifter......Jag och David ska leverera rulltårtor snart och han vill inte åka med. Klassen ska sälja påskbakelser för att tjäna lite pengar. Jag gjorde faktiskt sådana hemma också med grädde och persika på och helt otippat äter Johnny en plus att han sa att den var god.

Stammis

Igår åt 4 i familjen pizza & pizzabagaren sa att han bjöd på en till. Så vi fick 5 pizzor. Jag vet inte riktigt om det är bra eller dåligt. Det tyder liksom på att vi är stammisar där.

Idag har jag bakat rulltårtor som hejsan. Det är på den nivån jag är vad det gäller baknivå. Davids klass säljer fika till en tipspromenad. Själv sov han sig igenom hela baket. Vad skulle barn gör a utan sina mammor?

Lite matte

För att orka bära detta erbarmligt tråkiga har jag gjort vissa matematiska uträkningar; jag har haft körkort i 26 år så slår man ut 2800 på det så är det 107 kr/år eller jag har kört ca 52000 mil och då blir det 5 öre om dagen.

IKEA m.m

På väg till IKEA låg vi bakom den här lastbilen.......ingen snäll chaffis som gör så mot sina kompisar.


Tjarlott var med.Ida var också med.

So far so good. Vi handlade & åt . Ida hittade alla grejor. MEN på hemvägen mötte jag lasermannen i Alingsås.............Det blev dyrt. Jag hade kört för fort. 2800 kr men jag fick behålla mitt körkort vilket jag är mycket glad för. Ja, jag vet mycket oansvarigt. Dessutom hade jag lånat Johnny´s Alfa som är lättgasad. Riktigt fram manar det i en. Så nu blir det tillbaka till corsan 1.2, 75 hk. Det är nog bättre för mig. Fy vad det svider......

Påsklov

Nu har jag hämtat David som lanat i fyra dgr men han var ren och fin och hade fått mat i magen. Jag lämnade lite överbliven balkongmatta till syster med man. Vi kom på att vi kan klä om golvet i båten. Lite gräskänsla....kanske kan bota min sjösjuka. Jag var på apoteket idag och de har åksjukeband typ som Lisebergs åkband men inga åkattraktioner ingår nästan samma pris också. Jag funderar på att testa i sommar. Man kan stoppa ingefära i navel också och tejpa för. Någon variant blir det väl. Troligtvis åksjukeband för man kan ju möta någon kannibal som tycker att man är färdigkryddad.

Struts

Jaha så har mannen kört på en struts. Det var det i hans värld iallafall men det var faktiskt en fasan. Han hade blod, inälvor, tarmar & fjädrar över hela motorhuven & rutan. Tur hade han med. Försäkringen täcker allt.

Middag hos mor

Middag hos mamma. Fiskburgare med äkta Hollandaisesås.Vi avslutade med kaffe och god efterrätt.


Tack så jättemycket för maten!

Helgen

I fredags skulle vi ut och premiärköra motorcyklarna.....nu när vi äntligen fått ordning på min. Då startar inte Johnny´s.......så det blev att ladda hans cykel. Jag tog en mycket kort tur bara för att känna lite. Igår var vi ute och körde i stan men det är lite lurigt med allt grus. Jag hade inga skinnbyxor och kana mest fram och tillbaka på sadel. Jag invigde mina nya mc stövlar också. Stela och inte helt lätt att växla med. Bättre än Dr Martens som jag hade i fredags iallafall. Tänkte inte på stålhättan....

Jag var hos Nettan & Bengt igår och sola lite . Fick även ett bistick. David ska tillbringa några dagar  med att lana hos Erik. Hann även med ett besök hos pappa. Han fick en halva vin och en Wallander film. Det händer inte så mycket på ett serviceboende........

I em ska vi till mamma & Kjell. Det vankas slow food. Vi ska vara där 16 och Simon undrar om vi är hemma till 19. Han ska raida.

Jag och Ida har övningskört. Hitta en stor parkering och där fick hon köra på ettan. Alldeles lagom. Jag får inte så ont i hjärtat då.

Till släkt och vänner

Lördagen den 2 maj tänker jag fira min 24-årsdag på Munkängarna kl 14. Det blir hopp & lek & troligtvis en tramsig tipspromenad. Jag står för tilltugg hela em.

Välkomna!

Tja vad önskar jag mig........nya blinkers fram & bak till mc:n, ett mckörkort, .........Ni får överraska mig!

En fantastisk dag!Jag blev godkänd på teoriprovet idag! Även lilla Harleyn startade idag......jag hade skjutit tändstiften säger dom. Nu har jag nya tändstift och varit och köpt ny bränsleslang....min gamla fiskbensflätade i silver läcker. Och det bästa av allt....det är vår och 15 grader varmt.

Tårta

Så här fin tårta fick papporna som varit pappalediga på mitt jobb.......

RSS 2.0