Halloj

Nu haver jag jobbat & träffat syster med familj. Hon & mannen åker på Ålandsresa i helgen så ett av hennes barn är här & lanar. De gick & lade sig 6.30 typ när jag gick upp för att jobba. När jag kom hem idag vid 18.30 skulle de äta frukost.....det luktar dålig mamma eller??
Men man kan ju inte vara mer än människa eller??
De har ju skoj de små liven.
Har kört ett spinningpass idag & imorgon är det start på Sverigepasset. Man kör 40 etapper med start imorgon. Från Ystad till Kristianstad. Vinterdäck på. Dåligt väder i Skåne imorgon. Dagens ros till alla mammor!

Black is black

Har mestadels tagit det lugnt idag. Kollat på Mr & Mrs Smith.........ja jag sov i mitten på filmen. Fastän det var mina favoritskådespelare både manlig & kvinnlig.
Vart på möte på bibblan för läsombuden. Hämtat almanackor till mina jobbarkompisar och ja jag tog en svart igen. Men jag har läst att svart står för lugn & trygghet. Jag tror jag har så mycket svart för att tona ner mej själv. Jag känner ibland att jag är för mycket utav allt. Då är svart bra. Det är min favoritfärg.

Alla dessa val

 Kanske bättre med snigel i ögat. Det är ju oxå ett val om man inte betalar tv avgift..........

Nu har jag betalat ALLA mina räkningar........hua........det känns som de bara blir fler och fler. Man blir alldeles matt .
Jag är ju mycket på bibblan och läser. Idag hittade jag en notice om att har man en partner så minskar chansen för alhzeimers väsentligt å så tänker jag på det jag läste igår om rökande partners........större chans att få stroke. Det är liksom pest eller kolera på nå´t sätt. Stickar man eller virkar så sänker man hjärtslagen med 11 slag per min. Samma effekt som vid yoga. Vilka val egentligen! Jag tycker det räcker med att välja elbolag eller försäkringsbolag.

Blandat

Har gjort iordning ett boxpass som jag ska ha på måndag. Insåg att det var nogs att titta på det lite. Jag har invandrargrupperna på Korpen. Jag har kört spinning, core , cirkelpass, lite boll och nu blir det box med dem. En har redan kallat mej Rambo.......men det var för mina färdigheter i hopprep. Dubbelhopp.

Idag kom jag iväg till Mek 1. De avskrev min skuld och jag var välkommen på service till våren istället. Det tackar vi för!
Jag behöver byta bromsar fram eller belägg eller nå´t.

Planterat om i balkonglådorna. Så nu är det ljung.
Det blir lite partaj till helgen med gamla arbetskamrater. jag ska bjuda på nå´t som nakne kocken lagade i tv. Bröd deg som kavlas ut som när man bakar bullar. Parmaskinka på först sen 6 kokta ägg, skivad Mozzarella, soltorkade tomater, färsk basilika, pesto och  så rullar man ihop korven, gnider in den med olivolja och strösslar färsk Rosmarin på och sjuts in i ugnen en halvtimma på ca 225 gr. Jattegott.

Den dominanta hannen eller jag menar näsborren

Jag läste på bibblan i en tidning att man kan testa vilken näsborre som är mest dominant. Man lägger en hand över näsryggen, täpper inte över munnen och fnyser ut luft genom näsan. Du ska nu känna ur vilken näsborre det kommer mest luft.
Höger sida är stress, aktivitet och utåtriktad medans vänster står för lugn och ro. Vill du bli lugnare så håller du för hö näsborre och andas lugnt ett par minuter genom bara vä n.b  Voila!

Bor man ihop med en rökande partner så ökar risken för stroke med 42%.

Hej igen

Jag har inte bloggat på några dagar för jag har spelat Wii och är Wii mästare hemma i bowlingen. 278 poäng! David har försökt att slå det en vecka nu.....
Jag har äntligen sett Mamma Mia. Jag är helt fast. Vilken film! WOW!
Jag behöver gå i terapi nu för jag har vart på Ullared. Jag har inte vart där sen jag var 20 alltså 23 års sen............men nu slumpade det sej så att det blev en tjänsteresda ditt. Jag trodde jag skulle kollapsa.

Glass i stora lass

 Hade varit bättre med paj....


Varför gör man så? Äter glass fast man att man inte tål det.......Jo för det var så länge sen och glass kan vara så gott. Inte så bra när man inte tål mjölkprodukter. Nu har jag så ont i magen så....

God morgon

Sitter nu och äter frukost. Ska snart iväg och ha spin/core. Jag jobbar i helgen och det är helt ok.
Nu är det höstlov så nu är vi snabbt tillbaka till att ingen under 20 är uppe förrän efter 12. Ida är i Mariestad och de andra två sover.
 Kollar lite kort och hitta den här på mej och Calle från i somras.

Jag har tråkigt

Angående min lista.... jag har kollat den nu och kan meddela att Mek 1 och råttebot är kvar. Jag orkar inte.....................pengar pengar bla bla. Återkommer på må eller ti om jag ska åtgärda detta. Så här så mitt hår ut i Turkiet apropå plommon....

Poker

Det är ett stort intresse hos mej. Åkte prescis ut från ett tournament. Blev 25:a av 58. Skit också! Men Halv elva är det ett nytt spel.

Träning

Nu har vi tränat, Simon & jag. Det går bra att göra någon övning ihop & sen händer det något. Han blir irriterad på mej å då går jag å solar.
Kan vara vid bänkpressen ungefär........

My new toilet!

 Så här blev den men notera att rörmokaren satte INTE dit någon kran på blandaren så vi fyller badkaret med duschen!

Fredag

Idag har det vart heldag på Lundsbrunns kurort. Inga behandlingar men väl en hel dag med kvinnofridsgruppen. Vi har kommit vidare i vårt arbete och har ätit gott.

Nu väntar träning med min äldste son.

Min bil är snart betald. Jag har ju en tysk bil..........Opel corsa 1 dot 2   Jag kollade mätarställningen härom dagen och den har gått ca 13000 och samtidigt började jag fundera på kamremmen. Jag kan tänka mej att prescis när jag betalat färdigt så går väl den...kamremmen alltså......om jag inte gör något innan. Köper en Ferrari Enzo eller.....

Miljövänlig

Jag klarat! Jag har vart på tippen med både olja & tv. Jag fick ta loss Stures ena packväska ( no need to kill, Sture) så fick jag ut tv:en. Det var lite klurigt för Halvards hoj är larmad. Men skam den som ger sig.


 Jag är på rätt spår nu. Nästan klar med listan.

Ont

Jag har typ ont i hela kroppen. Det är liksom träningsvärk & influensavärk. Jag ställde om klockan tre gånger innan jag orkade gå upp. Inga kommandon till kroppen funkade. Jag tänkte men kroppen lydde inte. Jag har kört runt två av barnen på morgonen till olika skolor för att en cykel är bortom all hjälp & den andra skolan är en mil bort, ingen buss. Men Morsan Taxi är bra.
Skall nu snart ner i garaget & se vad jag kan göra.......det kanske bara blir att puttra igång hojen lite.......
Håller på med att ringa runt i andra kommuner för att se vad de har för handlingsplaner ang. kvinnofrid. Pratade med en trevlig kvinna igår i Trollhättan. De har kommit långt i sitt arbete med kvinnofrid. Väl utarbetade planer & ett aktivt arbete.

Box

Nu är jag lugn & fin, har stått med Pia idag på boxen. Ett riktigt bra pass. Genomsvett. Tittar på Ghostchip nu på 6:an. Jag har visserligen sett den förut men men en bit i filmen är borta så jag ska försöka klara hela idag.

Tv:en.......hmmm

Toan är inte klar men nu är det "bara" en målare & elektriker som fattas. Tomorrow, tomorrow.....
Ska iväg på boxning ikväll. Jag behöver det.........var även iväg i måndags & boxades. Jag måste avreagera mej lite.

På min lista nu är det bara tre saker kvar.........oljan, tv:en & råttebot.
Oljan klarar jag men tv:en blir värre. Inte pga tyngd utan att det står 4 HD:ar alldeles för nära Tv:en. Jag vill inte ha några rubriker i tidningen.

" 43-årig kvinna hittad ihjälslagen i mc-garage I Lidköping"

Polisens förundersökning visar att kvinnan skulle förflytta en tv och har uppenbarligen tappat den på en av motorcyklarna och dominoeffekt uppstod och fyra motorcyklar välte. Kostnaderna för de förstörda motorcyklarna som är av märket Harley Davidson uppgår till 2 miljoner vilket tros vara anledningen till mordet på kvinnan. Fyra misstänkta män är häktade för mordet på den 43-åriga trebarnsmamman och alla männen skyller på varann. Domstolsförhandlinar upptas 27/10.

Miniflunsa

Har haft lite känningar av vaccinet. Ont i leder, snuva & huvudvärk. Men det kan jag ta för jag vill inte ha influensan. Jag hade Sidney år 2000. Det var inte roligt. Jag fick det på nyårsdagen & mina lungor hade jag tillbaka i april. Första veckan låg jag i hög feber & kommer inte ihåg något.
Idag jobbar jag på listan. Konstigt men råttebot skjuter jag upp hela tiden.......

Min lista

Idag har jag tagit vaccin mot influensan. Jag tillhör ingen riskgrupp men vi får den vi som jobbar i vård & omsorg så vi inte ligger hemma & är sjuka.
Jag har tagit in trämöblerna från balkongen så de kan torka lite innan jag bär upp dem till vinden.
Annars har det mest varit tvätt idag......jag förgriper inte hur mycket tvätt de blir.
Rörmokaren han grejar på på toa.....det  är bara 6 timmar kvar....sen ska vi ha toa. Elektrikern kommer imorn. Så 30 dagar tog det.

 Fotograf: Ida Rohdin

Cindy & grabbarna

 Båten skulle göras i ordning.........glykol i dunken sa grabbarna.......hm

Måndag

 Idag har jag gjort 2 saker på listan. Pingstkyrkan & gardiner. Alltid något. Har jobbat dagtid idag & ska vidare till Korpen & ha spinning ikväll & duscha. Rörmokaren sa idag att imorn kl16 har vi toa. Wow! Pix pax låst jag ska bada först.

Foto: Ida Rohdin

Söndag hos syrran

Vi har varit & våldgästat syrran med man. Vi fick kaffe & go´middag. Jag har legat i soffan hos henne & läst Topphälsa. vi diskuterade om vi skulle åka på en hälso- tränar resa till våren. Verkar riktigt kul. Sol & värme & där emellan träning förstås.
Min sambo åker till Danmark imorgon......tjänstresa. Jag har gjort lång lista på vad jag ska göra när han är borta.......

1. Tömma oljetråget i garaget (det har blivit kvar sen garagekvällen förra året)
2. Slänga tv:en som han släpa hem. (den är definitivt stendöd. Jag har behandlat den med högtryckstvätten)
3. Städa mitt råttebo= mitt skåp där jag förvarar oerhört viktiga ekonomiska papper.
4. Tömma balkongen från möbler, dyngsur matta & fimpar
5. Åka till Pingstkyrkan & lämna in kläder ( mitt världs samvete mår bättre då)
6. Fixa nya gardiner ( såååååå trött på dem vi har)
7. Mek 1 (jag har ev. en liten skuld där)
8. Ta tag i lite arbete som blivit efter (kanske)
9. Ev skita i hela listan (troligt)
10. Ta hand om mig själv ( sola (hellre brun & rynkig än vit & slät),bastu, massage, träna)
 Vi får se i kristallkulan om jag lyckas

Lördag

Vi fick lite nytt folk till spinningen idag. Himla roligt! Kul när kunderna är nöjda med musiken & talar om det. När vi åkte hem så var Halvard i garaget & ställde in sin hoj för vinterförvaring. Vi bjöd hem han & frugan på kaffe. Halvard är inte sugen på Polen nästa år. Han tänker inte åka med om vi åker dit. Har något hemskt minne därifrån som han inte går in på.

Sen blev det middag & sova middag. Jag vaknade halvsex........Jag tror det var välbehövligt.
Ikväll tar vi det lugnt. Vi ska frossa i lite pizza idag. Det är inte för ofta som vi äter det. Inte sen syrran sa att det var 34 points i en pizza. Hon var med i viktväktarna & skulle äta 21 points. Så då kan ni förstå hur för mycket en pizza är. (Man äter ju liksom inte bara den på en dag). Man kan ju lätt få pingvinform.

God morgon

God morgon! Nu är det dags för spinning lördag på Korpen. Sitter i träningskläderna & väntar på sambon som också ska ha pass. Han Quadrapoppar (spel på mobilen, min mobil).
Han sa igår att han tagit mej för pengarnas skull. Jo det har jag märkt......jag har 76,83 på kontot......

Filmtips

Dagens filmtips: Kapten Corellis mandolin. Åh jag har verkligen sett hela! Den var riktigt bra. Kärlek och andra värlsdkriget på Grekland. Kan det bli bättre?

Sen kväll

Har äntligen landat hemma. Jobbat på Korpen ikväll. Det är lite avbrott till allt det andra jag gör. Två kassa apparater bl.a. Jag hade ingen när jag var liten.......
Det var möte igår med Kvinnofridsprojektet. Det skrider sakta framåt. Jag har mycket att läsa in.  Jag behöver läsa in mer info om statistik, vem, vilka osv. Hur man skall kunna hjälpa, stötta.
Data utbildningen är klar......puh
Jag ska söka fyra cheftjänster snart. Har kanske inte allt som behövs men jag får väl läsa lite till då. Eller göra som syrran hon har sökt in till Robinsson & socionom utbildningen......Jag funderar hur tänkte hon då? Men det kan lätt bli så när man börjar lukta lite bränd i kanterna.

Ida har dratt iväg till Robin.........hon vill inte vara här när målaren kommer imorn......vem vill det?

Lite färg i höstmörkret

 Målaren gjorde det sista idag för jag tror inte han kommer hit mer. Vi kom ihop oss; jag och målarn. Han var här strax efter 7 och vi som bor här försökte göra oss iordning och äta frukost och komma iväg. Han trodde nog att alla gått när han sa: att det var dålig stil att inte hälsa........hälsa de på dej fråga han sin praktikant....(jag hörde ej svaret) Samtalet fortsätter inne på toa och till slut kommer jag på att det är om mina barn han pratar...... Jag går till toaletten och frågar om han står och pratar om mina barn...och det gjorde han. Jag sa att jag får be om ursäkt om de inte hälsa men vi är rätt trötta här på morron försökte jag förklara. Helt plötsligt får jag en föreläsning i barn uppfostran. Att han minsann lärt sina barn att hälsa (detta säger han till mej med ryggen åt mej, fortfarande målandes) Jag frågade om hans uppdrag var att måla eller barnuppfostra. Jag försökte få han att först att det är inte alltid så lätt när man varit utan toa och dusch i 4 veckor.Jag var riktigt arg! Han är inte gäst hos mej.
Vi har fått ett höra ett och annat här som vi inte bett om; mobilsamtal, vad som har hänt i helgen osv. Prescis som vi inte är hemma.

Nu börjar det likna nå´t

Nu börjar det hända grejor! Vi har matta, våtrumstapet och ny gul fin färg på väggen. Det andra har ej installerats än men jag tror på tomten så det kommer väl snart.
Kursen har gått bra idag men ack vad trött jag har varit. Det är inte lätt när man är kvällsmänniska.

Trött

Jag har varit för trött att skriva på ett par dagar nu. Är ju uppe med tuppen  numera. Två dagar kvar av kursen och en heldag sen är det ledig helg. Visserligen är det jobb på Korpen då. Vi har spinninglördag och det är spinningpass hela dagen så jag ska börja 9.30.
Vi ska nog greja med båten på söndag. Sambon hade hittat någon suuuuuuperbillig förgasare.......

Toa.......näe inte ännu. Ev så målar de väggarna imorn. Två väggar är klädda med våt tapet iallafall.

Helgen

Jag har tömt bilen nu......jag är typ baglady. Har jobbat hela helgen & hade spinningpass i lördags.....duscha där för att ni vet ju hur det är hos oss.....raka vägen till jobbet. På kvällen var det baluns med filmvisning av HDSC helgen. Så raka vägen från jobbet och dit. Vi var hemma 02.00 och bilen kvar i stan. Fick gå och hämta den idag. Inser när jag skall gå att bästa walkingskorna ligger i bilen. Som allt annat.. Fortsatt jobba och ikväll tänkte jag att nu får jag tömma bilen.

Har varit ute och gått i skogen idag och grillat korv. Riktigt gott.

Ni i veckan är det kurs varje dag och tidig mornar varje dag. Yeck!!

Skratt

Jag har ju vart på den fantastiska bibblan och läst igen.......en vuxen person skrattar ungefär 18 ggr om dagen. Ha de har inte träffat min sambo. Han har inte skrattat sen han var 7 säger han. Då fastnade hans mamma i en trädgårdsstol och kom inte loss.

 Här får ni en bild att skratta åt.....min Ida.........

Matta

 En matta. Tadaa!

Apati

Alla börjar bli apatiska här hemma. Börjar tappa inlärda saker som tex att duscha. Vissa här har gått i tre dagar nu utan dusch......
Tack och lov kom mattläggaren idag........men han kleta något på väggarna som också skulle TORKA.......

I helgen är det partaj! Vi skall se filmen från HD träffen och sen fest och mat på Sockertoppen. Igår var vi på Kinnekullegården och åt mexikansk buffé. Mucho gott.


En bild säger mer än 1000 ord....

 På avfuktaren ligger våra cykellampor så vi kan se nå´t.....

Toan

Hovby rör ringde idag & frågade mej hur arbetet går med toaletten!! Inte så bra, sa jag. Hur ska jag veta vad som står på tur i ett utrivet badrum! Mattläggaren har inte kommit......så rören får nog vänta ett tag.

 Alla ni som har toa & dusch; njut!

Badrum i sikte

 Två spinning pass sitter just nu gott i benen & imorn är det dags igen. Går åt mycket protein nu. Jag har tränat nu en del inför tävlingen 1 nov. Just nu känns det som en bypass operation i bröstkorgen. Känns bra att ha ett mål nu och inte fastna i uppkörningen som kom av sig. Jag har hittat mc stövlar för halva priset och en egen turtelsplatta till ryggen. För bara 495...så´n man stoppar i jackan. Så till våren behöver jag inte låna grejor.  För visst är det så att jag kör upp till våren. Övervägde ett tag om jag istället skulle köpa Johnnys scooter. Mc stövlarna är racing variant. Helt svarta. Man racar ju inte direkt med en HD men men

Idag....äntligen kom de och fick upp betong på badrumsväggen.....mattläggaren kanske kommer imorn...bara kanske. Vi snackar 15 dgr utan moderniteter. Jag tyar inte mer....

Nya bestick

 Vi var i Jönköping igår & jag hittade nya bestick till Mc resan till Polen nästa år. 19 kr/st på Stadium. I år använde vi Mora kniven & andra farliga knivar till Brieostar, bröd, tomster & annat. Johnny åt youhurt med sugrör.....Nu ska det bli bättre nästa år. 

Ledig helg...

Åh nu vart det ledigt! Har kört spinning idag i en timma & fick harsyra i låren....imorgon är det dax igen men då är det bara en ½ timma spinning och sen core. Efter det ska vi till Jönköping & shoppa oss lyckliga(svart bälte i shopping). Syrran med familj åker med & ett och annat löst barn som inte är mitt.
Vi har planerat helgen lite...fixa till bilarna till originalfärger....min är blå men nu mera en slags brun färg......har lagt så mycket tid på mc:n & försakat allt annat.
Lite träning & SOVA UT framför allt.
 Det här saknar vi...rinnande vatten på toa. Det är inte torrt ännu.....avfuktaren går för fullt & vi tömmer byttan. Vi hade en pöl under mattan på 1½ x 1½........tjoklo

To whom it concern

Jag är nu helt frisk & fick lämna blod efter 1 års avstängning. Jag har ett blodvärde på 157....som en hel karl. Blodtryck 130/70.

Har jobbat...vad annars, gör inte annat...på Korpen ikväll. När jag skulle gå hem och låsa hade en utlänsk man boat in sig på Korpens trappa med madrass och kuddar och ganska många påsar. Jag sa "att här kan du inte ligga men han svarade inte. Började plocka med bältet i byxorna...jag tänkte att DEN plockar du inte fram nu! Jag fick inte bort han. Språkförbistringar. Jag ringde polisen.

Har fått ett jobb till...ska vara med i en projektgrupp som skall utveckla kvinnofridsarbetet i Götene och Lidköping. Projektet är på ett år.  

Kan tyvärr inte infoga bilder igen...det liksom kommer och går.

RSS 2.0