Lördag fm

Var i varm vattens bassängen igår. Men innan det startade skräcken. Kände att jag inte hade riktigt koll på hur mycket hårapa jag var.  Jag bestämde mig för att nonchalera att folk  ev kommer att kasta bananer på mig.
Har varit på spinning & core nu på morgonen. Coredelen är jobbigast. När det gör så ont i magen så måste det ju ta eller?
Snart dax att jobba igen & kanske ett besök hos ett par vänner ikväll.
Tacosen igår var goda men det får nog bli tuggummi idag. Jag luktar som en hel chipspåse. Purjo, vitlök & lök........

Hard work work....

Bara jobb idag. Morgonen började katastrof. Jag studsade ur och var övertygad om att jag försovit mig. Det var så ljust ute. Panik och hjärtklappning. Det var ju jag som skulle öppna på Korpen idag kl 7.00.  Snurrar bara runt en stund tills jag kan fokusera på klockan.......som var 05.50.....Pjui. Körde 7-12 där. Ganska lungt och de vanliga stammisarna.
Eftermiddagen ägnade jag åt mitt andra jobb. Kommunen. Bara lugnt där med. Jobbar mycket för att ha råd med någon körlektion. De kostar 900 pix  för 80 min.
Mina barn tror att jag jobbar så mycket och sedan lägger undan pengarna på något hemligt konto.....hm...de fattar inte ens vad de kostar. 
Vi avslutade kvällen med tacos 21.30 och lite samtal om hur jobbigt det är med människor i grupp som beter sig dumt. Dottern fick nya belägg för sitt uttalande för nå´n månad sen. Hon sa: "jag är smart när jag är själv".
Nu spelar...spelade jag poker....55 anmälda och jag åkte ut som 51.Tydligen dax att lägga sig. 

Torkad sås

Stora sonen säger att huden på mina vader ser ut som mormor. "Vad så" sa jag. "Rynkig eller?" Han svarade:
 " Näe, mer som när såsen har torkat på ytan liksom....."
Jag ska inte prata mer med min son.

Halv vägs!?

 Yep, jag klarade teorin! Oj vad jag var nervös och värre blev det när jag startade provet. Det var ännu klurigare frågor och svårare. Nu på eftermiddagen har den värsta krampen släppt. Jag fick en jättefin ljuslykta av min sambo för mina insatser på Vägverket idag . TACK!!

Renovering

I morse körde jag sambon på renovering, knäoperation. Vid halvett ringer han för skjuts. Döm om min förvåning när jag ser herr sambo "jazza" fram på gångvägen. Man kan INTE gå så när man är ny opererad!
Sen ser jag handen som är i upprätt läge. Han fixade till handen istället!         

Carl- Einar

466335-19Nu kommer han . Den 10 april så uppträder han i Lidköping  på Folkan. Det är min favorit. Vi brukar varje sommar försöka se honom på Liseberg.


Slut på gråt & gnäll

Nu äntligen så kommer den snart. Löken som du inte gråter av. Forskare i Nya Zeeland och deras kolleger i Japan har genmanipulerat löken så inte tårflödet utlöses. Mycket bra. Kan man kasta simglasögonen då.

Stora sonen frågade mig igår om jag möjligen hade födelsedag. "Nej sa jag". Jag funderade en stund och kom på att det var den 25:e. Såg på sonen kroppspråk att han verkligen trodde att jag fyllde 25/3. Jag sa som det var. Jag fyller  exakt om en månad. "Jag har köpt paket till dej, det är inte idag då?" säger han. Jag skakar på huvudet.
Han förklarar att han ska försöka vara med lite mer nu.........

Vi gnäller så mycket läste jag. Det är nog sant. Vi smetar av vårt gnäll på alla som är i vår närhet med påföljden att vi byter humör på dem och går själva lättade därifrån.....
En man, kommer ej ihåg namnet. Han har introducerat  att ett armband runt ena handleden kan hjälpa (efter flera veckor). Man bär  armbandet på en bestämd handled och minsta lilla du gnäller så ska du byta till andra handleden. Tanken är att du ska stoppa dej och armbandet ska vara kvar på samma handled hela tiden. Min sambo sa att jag kommer få byta hela tiden!
Nä, nu är det dax för körskola och träning. Teoriprov imorgon och vi snackar inte fjärilar i magen utan dinosaurer!

Roligaste kvinnan

 Vinnaren i påsk kommentar tävlingen!!

Jag har funderat på alla roliga saker som sades i påsk. Jag har utsett en vinnare. Min 12-åring sa så här: "Du är den roligaste kvinnan jag har träffat. Jag tittar förvånat på honom. Varpå han replikerar snabbt "Ja, jag kan ju inte säga mamma".

Slow food...

Det stora tabberaset hos mamma har varit. Påskmiddag med slow food. Hon gör ingen fast food hon inte. Att barnen och även en och annan vuxen blir hysterisk av hunger efter 1 ½ timmes väntan det gör inget för maten är sagolik god. Vi brukar äta lite hemma innan vi åker föra att klara av det värsta.  Funkar inte det går vi lös på hennes fruktskål eller tar till kex, knäckebröd. Maten ska gotta till sig och elen ska vända i spisen. De är sist på ledningen säger hon.....

Idag har det varit jobb och träning. Segt att att komma igång efter tre dagars vila. Jag har tänkt lite på vad Jan Berglin skrev i Kommunalarbetaren nr 5. Han tecknar och har slagfärdiga kommentarer till som jag gillar.  I en av rutorna  stod: " Ätandet har polariserats. Antingen blir vi fetton eller så magrar vi (och tränar som idioter)".

Påskafton

Idag har vi sovit ut & vart på Mc Konsult & kollat in hojarna. Kallt & blåsigt. Endast en man vågade sig ut & provköra.

Det var inte min. .........     Den här hojen skall bytas ut i vår.

Eftermiddagen ägnade vi åt lite bowling. Kul nöje, alla kan vara med. Nu återstår en sen middag & en tupplur.

Vattengympa & öl.....

 Vi hade friskvård på jobbet.går.  Vattengympa i 34,8 grader. Mycket mera roligt än vad jag hade trott. Efteråt åt vi god Tai mat.

Idad är Stockholmarna här. Nu har de tre bröderna gått ut för en öl. I det här vädret??
Ja, vad gör man inte om man är man? Gå tre km till närmsta pub i snö och drivis.

Filmtajm!!?

Tja, nu har jag efter tre dagar sett ännu en film. Det tar tre dagar....jag somnar. Det spelar ingen roll hur bra filmen är. Nu har jag sett "Pulp fiction". Första kvällen 20 min......andra kvällen 45 min och resten nu på morgonen. Mannen tröttnade på det här , så vi tittade till frukosten. Funkade mycket bättre. Jag får hela tiden titta ikapp och så säger jag till när jag har sett dit han sett. På bio somnar jag iallafall inte......

Medvetslös

Har prescis hämtat hem lilleman från LAN. Vit i ansiktet och röda ögon. "Fattar du mamma, jag har varit uppe i 26 timmar och är inte trött!" Samme lilleman 5 min senare, hänger fram över bilbältet med små ryckningar i hela kroppen.

Sex prov gjorde jag idag på körskolan och jag klara allihop!

Nä, nu är det dax att svida om till box. Det är förresten de enda kläder jag har. Träningskläder alltså. Står helt klart nu efter ett par tvättomgångar att jag har bara träningskläder. Mannen klagar. "Dej kan man ju inte ta med till Stadt".
Jag hoppas att det finns någon gammal trasa långt in i garderoben......

Rik?

Jag är på bibblan en del. Lånar böcker på lätt svenska för jag är läsombud på jobbet. Dessa böcker är skrivna på lätt svenska och mer tillgängliga för dem som har det svårt med svenskan eller läsningen. Jag utvärderar några av dessa böcker.
Igår var jag på bibblan och frossade i alla tidningar som de har där. Jag läste något som fastna rejält hos mej.

" Om du tjänar mer än 17000 kr/mån så hör du till de15 % som tjänar mest i hela världen"
Nå´t att tänka på när man tycker ekonomin är kärv.
Napoleons vardagsrum på Louvren! Vi var där i april förra året.

Lov .....inte så dumt. Inte en kotte under 19 uppe än. Tänkte mig till körskolan idag och finslipa på parkeringsskyltar. Inte min starka sida. Ja, jag har en del parkeringsbotar.

Välfärdsproblem

......ja det har vi här hemma hos oss. Vi har fyra datorer & det är krig. Två söner spelar WOW & Counter Strike. En dotter håller mest på med musik & film. Vi vuxna ägnar oss åt pokerturneringar.  Ungefär kl. 23.10 brakade  det loss igår. Kriget om vem som har mest rätt att sitta vid datorn...ostört. Slippa att det "laggar" & "buggar" ur. Nya termer för mej men det är bara att lära sig. En hävdade att han hade påsklov som om inte två syskon till har det. Dessa små krigsutbrott brukar komma väldigt sent på kvällarna. Ungefär när jag är så trött så jag ser sex stycken barn som hävdar sina rättigheter. Hur kunde jag tycka det var smart med router & höjt bredband??

Badringsprov snart!

Har vart i Göteborg i helgen. Alltid lika trevligt. Jobbat en hel del och insett att det är påsk på torsdag. Påsksakerna är på vinden. Står på "att göra listan" nu. Vi får besök från Stockholm i påsk och det kan väl vara trevligt med en stor tupp på bordet.

Jag är inte helt nöjd med snön som faller. Det kan kvitta nu. Det är liksom försent. Nu vill jag få ut min hoj!!

Ska iväg på träning nu så jag klarar badringsprovet. Bad & Båtsäsongen är ju snart här också.

Mat

Min son, snart 19, säger att " Nu du mamma har du allt tagit matinköpen till nästa level, va" 
Detta efter ett stort

     inköp av bönor ialla färger och två rejäla burkar med vassleprotein. Ja det är nog sant. Jag har smygit in fullkornsmakaroner och grovt bröd. Det lyckades! Men nu har jag tydligen gått över gränsen.

Hårda slag

Har varit på box igen & för tre gånger sen stod jag tillsammans med en jämnårig kvinna. Hon vill inte boxas mer med mig. Hon har nobbat mig två gånger nu med motivering: "Du slår för hårt" . Jag har lite svårt att ta det.  Jag fick stå med en yngling på arton år idag med alldeles nya Duracellbatterier i. Ja...jag blev alldeles genomtränad men det är ju så jag vill ha det!

Anna Skipper

Är nu inne på min 4:de vecka som min sambos " Anna Skipper". Han praktiserar i sin utbildning & visst antal fryslådor har gått åt. Jag har i viss mån skött om en del av dem. Är i hög grad skyldig till vad som har varit i dem. E n hel del frukt har åkt med även rivna morötter. Idag sa han: "Du tycker jag ska äta frukt, va"

 

Min första......jag saknar allt den.

image9

Kyrkoruin i England

image8

Uqhart castle

Här spelades Braveheart in med Mel Gibson. Lochness är alldeles intill.

Semesterplanering

Har vart & fixat en till handledare till mc körningen....har slitit ut den första....! Började planera för mc semestern. Normandie. Förra året var vi i England & Skottland. Vilken upplevelse! Vi hoppas på en lika bra resa i år igen.

Här är cykeln som inte kom ut i helgen!

image3

Helg

Tja nu har den vart med kalas, träning & lite jobb på Korpen. Igår var jag på spinning & core. Det känns i det inre magmusklerna idag & imorgon vill jag inte tänka på.
Nå´n mc blev det inte alls. Regn och blåst satte stopp för det. 
Helgen går så fort och den räcker liksom inte till för allt. Tvättat fick vi gjort iallafall....

Balans i livet

Har varit på två föreläsningar denna vecka. Den ena handlade om balans i livet. Vi uppmanades att titta över balansen mellan hem, fritid, jobb & sömn. Kom fram till att jag sover för lite & vaknar för ofta (har jobbat sovande natt med larm, vaknar på allt).  Min fritid tog stor plats och att jag vill vara pensionär nu när jag är pigg. Jag kan jobba sen vid 65-70........

Den andra föreläsningen var på biblioteket. En kvinna med högfungerande autism har skrivit en bok om sin uppväxt och hur pappan förstod att något var fel men inte vad. Iris Johansson heter hon, född -45. Mycket fascinerande. Vilka klokheter den kvinnan besitter. Hon fick sin diagnos sent så pappan var den som ordna runt henne och gav tips på hur hon skulle göra / lösa situationer som hamna i. Hon förklarade saker som föll på plats hos mig. Lite nya redskap i mitt arbetsliv.

Teori

Det är mäkta stolt jag sitter här framför datorn. Idag har jag klarat alla teoriprov i datorn...5 st. Jag håller på med mc kort och det är 25 års sen jag tog bilkörkortet. Kan inte alls komma ihåg att det var så svårt. Jag har tragglat nu i tre veckor med låtsasprov och varit ständigt underkänd och har tänkt att det får bli bil för mig eller ständig övningskörning. Bara förnya tillstånden hela tiden......men idag satt allt på plats och helgen plockar vi nog ut hojjarna om det inte blir snö som det lovats.

Box

Var på ett pass igår & tränade tillsammans med min dotter. Inser när vi kommit en bit in i träningspasset att hon inte skiljer på person & handling! Jag ser de bruna övergå till bara två svarta ögon & munnen grimaserar. Hon är uppenbart skitförbannad på mig. Det är klart.......hon hade ju stått en stund nu & fått tagit emot sparkar & slag....men det är ju mitzar emellan......När det väl blev hennes tur fick jag igen.  Varenda slag & spark vittnade om hur personligt hon tagit mina. Tja det blev en bra träning iallafall.

Lördag kväll

Har bestämt mej för att få igång den här bloggen......inser också att jag är för trött.....jobbar helg & det är inte så mycket kvar att ge nu. Kan inte koncentrera mig för jag dras till tv:en med melodifestivalen & datorn. Ser en skit snygg Perelli äntra scenen. Slimmad till max!  Ciao!

RSS 2.0