Nyårsspinning & box

10.00 började vi med spinning och sen box. Vi började fira nyår tidigt med Pommac, kaffe och pepparkaka efter passet. Nu har vi lunchat på lax, spenat och ägg. Ska vila nu så jag orkar ikväll.

Gott Nytt År!


Tradera

Min sambo får aldrig mer låna mitt Tradera konto. Igår satt han och buda på kamera......det är ok men sen var det ett raffset i svart och gult som han fick och sen buda han på erotiska filmer......."Jag håller på och lär mig" sa han.........

Nyår

Nu förbereder vi nyår.....vad vi ska äta & göra. Jag har handlat lite bl.a färdig grädde i flaska & jag har sagt till David att inte röra den före nyår. Han tar det i Oboyen.

Härom natten försvann min julklappschoklad.....hann typ inte smaka en bit.....David!

Han har belagt sig själv med godis förbud trodde jag men vi närmare kontroll så visade sig att han hade upphävt det för länge sen.
Långt innan din Merci försvann Nettan.......

Efter bastubadet igår så har näsan kommit igång bra & Johnny är sjuk på riktigt nu. Feber & riktigt tät i näsan. Det är "Ni tjejer snackar om att föda barn".........


Skoskav i en månad

Nu har jag löst problemet med mitt skoskav. Ja, det tog lite tid men jag trodde att hö sko var mer provad och har verkligen försökt att gå in kängorna i en månad till följd att igår sprack hälen. Ja, det är sant den sprack. Stort bandage nu.....
Idag har jag kollat att skorna har samma storlek: Svar ja, båda är 36:or. Sen började jag riva i dem och hittade problemet. Det var 2 sulor i vä känga och en sula i hö. Jag kan inte ha dem just nu i varje fall inte den ena men jag såg att Foppa tofflor finns med päls så det får jag väl ha på vänstern.

Ja, då var julen slut

Igår firade vi Johnny som fyllde 46 år. Vi åt mycket välsmakande pizza & blåbärsglass.  Väldigt gott efter all julmat. Johnny´s barn var här & mina så det var fullt hus. Wii spel och Mario Cart men det sistnämnda kan jag inte vara med på för då blir jag åksjuk.
Jag har fått en envis förkylning så jag låg mycket till sängs igår. Tittade på filmer, en del hela, en del bara början och en del bara i slutet. Jag hade mardrömmar sen för jag fick inte ihop vad jag sett.
Ikväll ska vi iväg och basta hos Henrik & Kajsa. Jag kanske kan basta ut förkylningen. Vi skulle få kycklingspett innan. Det är också gott. Vad som helst är gott nu bara inte julmat.

Julafton

Skinkan var god & även Janssonen utan lök. Julaftons morgon har börjat & jag har hällt ut en hel mugg kaffe i dagens tidning.

 Klapparna dignar under granen, bara toppen av granen som syns.
Jag börjar jobba vid 14 idag så vi skall ha brunch med all julmat. Lite julklappsöppning. Barnen, stora som de är började igår att undra när klapparna skall öppnas. Vilken tid å så, om det blir en på morgonen och resten på kvällen och ytterligare varianter. Sen när jag ber dem lugna ner sig så skyllde alla på Johnny; att det var han som börjat tjatet med klapparna. En del blir aldrig stora.........

Julförberedelser

Skinkan är klar & Johnny glömde löken i Janssonen....Vi har handlat maten ikväll vid 21.00. Helt tomt i affären sen var vi hos Henke & Kajsa & rullade köttbullar. Vi fick med en hel låda hem. Storlek; bandyboll på köttbullarna. Nu ska vi provsmaka våran skinka.

Kalas

 Grattis Mamma & Maja!

 Mamma i den underbara baskern & halsduken från oss. Maja hade redan öppnat alla paket (utom Barbiedockan) Den skulle vara kvar i sin originalförpackning, eller!? Fatta vad den är värd när hon är 40!!

 Min syster........hon funderar på om hon ska ha hartänder.....Under kvällens prat så var ett av ämnena; Jobb till Simon, min son. Det är ju inte lätt att få jobb nu för tiden......alla babyboomsbarn skall ju ha jobb nu men de är ju rätt kreativa i släkten. Här är förslagen:

1. Bli min blinda systers städhjälp
2. Gigolo
3. Starta en fond till förmån för Simon
4. Min bror Emil med sambo skall snart ha sitt andra barn och behöver hjälp med barn nr 1 och hunden.
5. Ledsagare till Johanna( samma person som under punkt 1)
6. Bli blodgivare. Pengar och vissa kläder ordnas på detta sätt t ex strumpor & kalsonger........visserligen med loggor som "Givmild" på. Lämna blod ofta.
7.Sälja alla organ som han har två av, ögon, öron, kulor, njurar tex
8. Vara testperson i läkemedelsindustrin. Detta kan visserligen innebära risker men...ibland behöver man bara dricka ett glas nyponsoppa om dagen eller inte äta nötter på en månad.
9. Gå till socialen
10. Mammakassan

Ta´t lugnt i jul

   Har vi tur blir det snö & kan göra snögubbar på jullovet men troligtvis inte. Jag har spått i aborre & läst kaffesumpen att snön är ett minne blott om 50 år. Det har redan börjat minska. GOD JUL & GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!

Tack för julkort som ramlat in........jag skickar inga men är glad för dem jag får.

Ont i knät(eller på finlandssvenska;ont i nät)

Jag har så ont i knät. Jag spelar inte fotboll i Heimer så jag får ingen operation..... eller? En läkare ansåg att jag hade slemsäcksinflammation........mysigt ord va´ Det var då jag fick salva som jag inte tålde och hade klåda och röda utslag från tå till ljumske.
Jag behöver skrapa bort brosk i knäskålen så enkelt är det.( säger Dr Rohdin) Forskning visar att kvinnor blir behandlade på annat sätt än det andra könet (mannen). Det blir andra vänte tider och behandlingar. Det är ju tur att jag inte är född i Kina för då hade jag inte ens fått överleva. Min sambo har fått denna operation men inte jag....vi har sökt för samma problem......

Click

Jag har tittat på filmen Click nu........fick en idé att en så´n fjärrkontroll skulle man ha nu när man går in i affärerna i jultider. Tänk.....bara pausa ......snabbspola. Voilá och jag skille slippa alla superstressade jultokar.

Fältstudier

Ja, nu är jag tillbaka. Har varit på studieresa till Tyskland. Jag har studerat fenomenet  "Gubbarallyt". Den kvinnliga motsvarigheten är "Kärringrallyt". Detta utövas i Ullared. Jag gjorde en studie av det i oktober.
Vi avreste 9.00 och var åter hemma 00.45. Alltså 15 ½ timma nonstop. Vad gör man då som medresenär? Några tips: radera sms, plocka ögonbryn & mustasch (en varningens ord här bara; pincett & sax användes med stor försiktighet under bilkörning!) Jag gjorde iordning en nytt spinningpass, löste några världsproblem, fila naglar, strechta i mån av tillgång till utrymme.

Redan på första färjan märktes en kraftig överrepresentation av män. Ni kvinnor som är singlar (för all del män också)- åk gärna lite färja till Tyskland! Annars ganska lugnt på både vägar och i affären. Inte speciellt tröttsamt heller. Vi lyssnade på mycket musik bl. a en nyinköpt Johnny Cash där han sjunger julsånger. Vi planerade julen och fick ihop en inköpslista inför kommande storhelg.

Julen

Hur kommer det sig att folk blir som tokiga för att det är jul? Det ska vara så mysigt och helst i rött. Folk stressar och jagar julklappar. Racer rally i mataffärer för att få den godaste korven, skinkan, syltan eller vad det nu är. Sliter i kläder och prylar som om det vore de sista sakerna som finns kvar på jorden. Vid jul är det som en enda stor outlet.
"Det ska bli så mysigt i jul och vi ska ha tid för varann" " Vi ska spela spel med barnen" Jag  tror nog att det krävs lite mer än rött om man tror att sin egna relation rättar till sig över jul. Har du inte haft en fungerande relation de andra 362 dagarna så tror jag inte att det räcker med julens tre dagar för att ordna till det.  (Då får man nog rulla sig i julmust och garnera sig själv med knäck på utvalda ställen för att ha en rimlig chans att påbörja en reparation). Och vad det gäller barnen - ta vara på tiden före och efter jul.
Julklappar som bara stiger i summa varje år. Många förstör sin ekonomi över jul. Det finns ju en tid efter jul.

(Ja jag har varit ute i affärer idag och blev påkörd av kundvagn, knuffad m.m . Sett affärer som lockar med julklappstips och senapen jag inte kan vara utan och du har väl inte glömt saffran? Och vad ska mormor få? Handla presentkort för 400 och DU får ett på 500kr).

Nä nu måste jag vila lite......

Resturanterekomendation

Jag kan varmt rekomendera Meze på Vasagatan 6 i Göteborg. Medelhavskök. Jag  tog grillad lax & duchesse på varm planka. De hade format moset runt laxen i form av en fisk. Kunde inte fota detta för mannen var ute och köpte batterier för de tog naturligtvis slut i samma ögonblick vi tog upp kameran. Vi har nämligen köpt skitbatterier. Köp 2 & betala 49 kr och vem går inte på det när det var 20 st?? Voltic heter de och jag slänger dem i papperskorg á la Sverker Olofsson. Halva mej, David, Denise & Andreas och som ni ser har jag bara plankan kvar....

Kalas hela helgen

Igår var vi på HDCS:s julfest. Go´mat & trrevlig stämning. Kameran glömde jag hemma....

Idag ska vi till Göteborg & fira Johnny´s son som fyllt 24. Simon ska med & träffa guildmästaren  i WOW på Järntorget. Jag tror vi köper lite billig snus i Hol också. Jag har hittat snus nu för 13.90 dosen. Ja ni tror kanske det bara är blomjord men icke....en stock 139 kr. Phantom heter märket & Snuspojkarna tillverkar den.

Mammakassan

Min son, modell äldre utan jobb med lite skola kvar har idag berättat om den nya bidragskassan..........Mammakassan. Detta är en instans som man inte ens behöver ansöka om bidrag ifrån. Det liksom droppar in pengar på ej förutbestämda datum visserligen ej heller samma summa varje gång men en slags stadig ekonomisk ström som gör att den bidragstagande överlever i denna kalla värld.

Brödkanter

 Det här är vad jag äter oftast.....brödkanter för att ingen annan tar dem. Jag har i flera års tid sagt att jag älskar kanter....vilket jag inte gör! Men jag kan ju inte slänga nå´t.

Nobelfest

 Visst är det coolt med norrsken!

Men det va´ju inte vad jag skulle skriva om för det har ju varit Nobelfest. En skolkompis till min son Simon var med för andra året i rad och servera. Angelica, bara 19 år. Vilket cv hon kan skriva. Vi pratade om Nobelfesten hemma också......sambon sa att det var många celibater där. Jag fattade ingeting.....tills jag som är en erkänd språkpolis kom på att han mena celibriteter.........

Boxning med glögg

Nu har jag & sambon varit & pucklat skiten ur varann. Jag kan knappt skriva. Vi har varit på boxning med glögg efter. Ett hårt pass. Sambon slår hårt & träffar gärna nervcentrat i underarmarna så när man ska skriva sen för hand så har man lätt arabisk handstil.

Läsning

Som svar på en kommentar så ligger det nya konstverket nere vid "älva" bakom sjukhuset. Där stadsparken tar slut & sjukhusområdet börjar.

Jag har börjat läsa en bok idag. Jag har inte kommit så långt men den är bra skriven och man vill bara läsa mer. Handlar om hedersmord, om Fadime.

Jag har haft helt ledigt idag & legat i sängen & läst & somnat. Det spelar ingen roll hur bra något är: jag somnar. Varit på sta´n , köpt lite julklappar, gått vansinnigt irriterat ut ur Elgiganten efter att ha väntat en kvart på betjäning. Service är inget de har tagit hem - det blir nog bara liggandes i hyllorna.....

Lite blandat

Idag har jag inte tränat - de undrade vad det var för fel på mej idag, personalen på Korpen. Lite "sleten", sa jag. Jag har solat, massagat ocg dratt ut ryggen. Att dra ut ryggen i sträckbänken är riktigt bra har det visat sej på mej. I passet står det att jag är 1.53 cm och när doktorn mätte mej sist var jag 1.57! Jag ställer in den på 1.60........Tortyyyyr.

Köpt lite julklappar, hämtat ut min enorma vinst på Triss lotten - plötsligt händer det........25 kronor. Jag har naturligtvis arbetat också......minst 5 timmar i sträck.

Annandagen

 Hallå hela släkten!  Vänd inte rumporna åt mej nu........Jag vet inte var vi ska vara på Annan dagen? Jag vill inte höra att det är jag.......Jag kommer inte ihåg vad vi bestämde.

Bestraffning & spinning

 Min syster har ringt runt alla sina syskon.......så jag fick ju ett samtal oxå! Efteråt så funderade jag på vad hon sagt. Hon berättade nämligen om sin store ohängde son som sov gott idag = gick inte till skolan. Hon tänkte ut en kännbar bestraffning. Det blev: Jag tar bredbandet ifrån honom. Det är bra och ok. Hon berättar vidare hur hon skall höja bestraffningen från 12 till 24 till 36 timmar osv. Jag är med i resonemanget och kan stötta henne i detta tills jag frågar om hon sett bilderna på min blogg. Svaret blev: Jag har ju inge bredband nu när jag tagit kabel från Erik......Hmmm. Undrar vad hon har gjort för ofog som får samma bestraffning?

Vad det gäller alla denna spinning jag håller på med så har jag kört hela Svedala upp och rundat Treriksröset och har kommit till Malmberget = 22 pass på 5 veckor.
En söndag med mycket djur

Jag har varit i Göteborg idag på Naturhistoriska museét. Oj oj. Det var så mycket uppstoppade djur så vilken fobi som helst kunde starta.
 Afrikansk elefant, 7000 kilo. Jag gick till knäna på den. Jag har strukit Afrika från min reselista.......
 En blåval, visserligen bara en liten hane på 17 meter. Jag var inne i valen, ungefär lite Pinochio känsla. Ja inte att jag fick lång näsa men barden eller vad det nu heter som de silar krill i fick jag passera när jag jag in i valen. Lite kymigt. (Jag tror mitt hår kom emot.)

Det fanns uppstoppade fåglar av alla de sorter. Slemmiga fiskar eller tarmar i burkar med formaldehyd. Riktigt  äckligt! Jag skippade snigel, mask och insektsavdelningen.

Kort från HD träffen

 Fick lite kort idag från oväntat håll. Ordföranden Lena Blomgren, i vård & omsorgsnämnden var och titta på kortegen i augusti och hade fotat en del. Kortegen på väg ut ur sta´n. Det var rätt packat framför Läckö i somras. Å titta vilka som sitter på bänken! Gunilla  (i svarta brillor) & Roffe poffe.

Tack Maloo!

 Denna fick jag av Maloo...................hon påstår att den är svår att döda! Jag misstänker att hon tänker på mina fina balkongblommor.

Garderobröj

Har idag tagit itu med bauta stora garderoben. Alltså jag har mycket kläder MEN.............min sambo han kan lätt öppna affär. Jag skojar inte.
Ett litet smakprov på vad jag hittade: 40 par byxor, 15 långärmade tröjor, 52 T-shirts, 11 linnen, 8 luvtröjor,13 skjortor och en STOR hög på golvet med kläder som är bra att ha! (när då??) Jo när man mekar, målar, klipper gräs, grejar med båten.
Jag slängde lite varav han plockade tillbaka 3 tröjor. Även påse till Pingstkyrkan fick jag ihop. Den har jag inte visat.....

När garderoben var snygg och fin igen så skulle ju massa upp på vinden men där tog det stopp för Ida är i Stockholm och har tagit med sig nycklarna till brevlåda, tvättkolv och vind. Hon kommer vid 18 tiden så nu är det lite trångt i hallen.

IDA

 Den här damen kommer snart hem från Stockholm & vi har haft så ledsamt utan henne! 
Jag har faktiskt nästan glömt att DU spillde rödfärg på nya golvet på toa när du färga håret sist.

Hallå brorsan boll....den minste

Jag är The Master of Wii..............bara så du vet. Jag har 300 p som bästa resultat!

Teater

Nu har vi varit på teater. David hade huvudrollen som mus. Jag och Simon var och tittade. Han med stora öron är David.

Helt ledig

Shopping är nyttigt! Det ger dej starka ben & lokalkännedom!

Jag har inte skrivit på ett par dagar men nu blev jag sugen. Har varit ute & julhandlat lite......mycket lite för vi håller låg nivå här hemma. Julen firas ju ändå inte av den anledning som var tänkt från början........jag menar Jesus födelse.  Ni vet han i krubban med de tre vise männen. Här hemma är vi tre som gått ur kyrkan så för oss är det inte aktuellt att fira av den anledningen.pa denna Men jag tänker på mina arma barn......
Nå´t paket ska de ju ha.
Men så gick jag förbi ett skyltfönster & jag var tvingad av en inre röst att gå in och köpa denna bedårande vackra klänning. Kolla bara! Nitar, små fina nitar. Klänningen är från Espirit, 1199 kr.
 Å så lite snygga armband till.


Efter alla denna shopping så bar det iväg till badhuset. (Jag har köpt lite mer men det är hemligt.)
Jag och sambon har badat i varmvattensbassäng idag och tagit lite vattenmassage. Vi avslutade med en lång stund i bastun så när vi var på Mc Donalds satt sambon fortfarande och svettades.

RSS 2.0